Laser VS. injeksjonsbehandling for å redusere rynker: Hva skal jeg velge?

10.9.21
Laser VS. injeksjonsbehandling for å redusere rynker: Hva skal jeg velge?

Mange kommer til klinikken vår med spørsmål om rynkebehandling. Det fleste ønsker ikke kirurgiske inngrep, men søker mildere og tryggere behandlinger som også passer bedre i en travel hverdag. Hvis dette høres kjent ut, kan det være at laser eller injeksjonsbehandling også passer bedre for deg. Men hva er best for deg? Det kommer litt an på, fordi «all wrinkles are not the same». Noen rynker er overfladiske, mens andre sitter mye dypere i huden og bør behandles annerledes.

Laser «rejuvenation» eller «skin resurfacing» (hudoppstramming)?

Hudoppstramming med laser behandler flere lag i huden som har blitt skadet over tid. Behandlingen har langvarig effekt grunnet økt fornyelse av hudceller, og produksjon av kollagen. Laserbehandling trigger kroppens naturlige evne til å helbrede seg selv, og forbedrer hudens kvalitet over tid. Hvis du ønsker forbedring av hudkvalitet, «rejuvenation», reduksjon av overfladiske rynker, tette porer og pigmentforbedring, da er laserbehandling den rette behandlingen for deg. Noen laserbehandlinger har nedetid (5-7 dager) og noen er mildere slik at du kan dra på jobb eller fest rett etter behandlingen.

Hudoppstramming med ablativ laserbehandling Erbium:Yag

Injeksjonsbehandlinger for rynkereduksjon

Det finnes to typer injeksjonsbehandlinger: nevromodulatorer (BOTOX) eller «soft-tissue fillers» (Juvederm, Restylane, Revolax). Behandlingene typer fungerer på forskjellige måter, og har ulike mål.

Erbium:YAG Laser
Harmony XL PRO
SKIN TECH NORGE

Nevromodulator (BOTOX):

Nevromodulator eller nevrotoksiner som BOTOX korrigerer dynamiske rynker. Disse rynkene er de vi får når vi beveger musklene i ansiktet. Behandlingen er rask, og det er ingen nedetid. Det tar cirka 14 dager før effekten synes, og behandlingen brukes mest for å redusere dype rynker i øvre del av ansiktet (pannen, sinnarynke og kråketær).

Aktiviteten i musklene blir redusert, og rynkene blir mykere. Effekten varer i cirka 3 måneder, men varierer fra person til person.

Soft tissue dermal fillers:

Ulike fillers brukes til forskjellige formål. Noen er egnet for kraftige rynker som f. eks. nasolabial, mens andre er mer egnet for områder rundt lepper og øyne. Ved injeksjon av fillers i dermis heves huden og rynkene reduseres. Effekten varer i cirka 1 år. Hvis du ønsker å redusere rynker raskt og uten nedetid, da kan behandling med fillers være aktuelt for deg. Effekten varer fra  til 18 måneder avhengig av området og type filler.

injeksjoner i dermis
Dermal filler injiseres i dermis – Forklarende grafikk

Ta neste steg

For å lære mer om laser og injeksjonsbehandling, er du velkommen til å ta kontakt for en gratis konsultasjon hos våre estetiske dermatologiske sykepleiere Silje, Tirill, Luka, Camilla, Maria eller u.t.

Bestill time hos oss i dag!